تأکید بر تجهیز چاه‌های مجاز به کنتور هوشمند و تقویت برنامه‌های مدیریت منابع آب گلستان

نشست کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان گلستان با تأکید بر ضرورت تجهیز چاه‌های مجاز به کنتورهای هوشمند، مدیریت برداشت از منابع آب زیرزمینی، اجرای طرح‌های تغذیه آبخوان‌ها و افزایش آمادگی دستگاه‌های اجرایی برای مقابله با تنش آبی برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای گلستان، در این نشست دکتر ایرج حیدریان، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان، با اشاره به وضعیت تجهیز چاه‌های آب مجاز استان به کنتورهای هوشمند اظهار کرد: از حدود ۹ هزار حلقه چاه دارای شرایط نصب کنتور، تاکنون حدود ۶ هزار و ۸۰۰ حلقه به تجهیزات کنترل هوشمند مجهز شده‌اند و تجهیز سایر چاه‌های واجد شرایط نیز با جدیت دنبال می شود.

وی با بیان اینکه اتصال کنتورهای حجمی به سامانه‌های مدیریت مصرف آب و برق، امکان کنترل دقیق‌تر برداشت از منابع آب زیرزمینی را فراهم می‌کند، افزود: در این ساز و کار، میزان برداشت آب بر اساس اطلاعات مصرف برق و ظرفیت تعیین‌شده قابل ارزیابی است و با عبور از سهمیه مجاز، محدودیت‌های پیش‌بینی‌شده اعمال می‌شود.

حیدریان ادامه داد: برای تسهیل اجرای این طرح و کمک به کشاورزان، زمینه همکاری با چند بانک‌ نیز فراهم شده است تا متقاضیان بتوانند با شرایط مناسب‌تری نسبت به تأمین هزینه‌های نصب تجهیزات اقدام کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان با تأکید بر ضرورت پیشگامی دستگاه‌های اجرایی در مدیریت منابع آب تصریح کرد: چاه‌های متعلق به دستگاه‌های دولتی نیز باید مطابق تکالیف قانونی، در مهلت مقرر به کنتور هوشمند مجهز شوند. همچنین تعیین تکلیف چاه‌های جایگزین و چاه‌های قبلی که پس از حفر چاه جدید مسدود نشده‌اند، باید با جدیت پیگیری شود.

وی با اشاره به نقش فرمانداران و مدیران شهرستانی در اجرای مصوبات شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم‌آبی گفت: اثربخشی مصوبات، مدیریت برداشت از منابع آب و پیگیری اقدامات عملی برای کاهش مصرف باید در ارزیابی عملکرد مدیران شهرستان‌ها مورد توجه قرار گیرد.

حیدریان همچنین بر لزوم همکاری سازمان جهاد کشاورزی برای توسعه سامانه‌های آبیاری نوین و تحت فشار در بخش کشاورزی و شناسایی و مدیریت اراضی کشاورزی واقع در حریم چاه‌های آب شرب تأکید کرد.

مهرگان‌فر: اطلاع‌رسانی به‌موقع و آمادگی دستگاه‌ها برای مدیریت مخاطرات ضروری است.

مهرگان‌فر، مدیرکل دفتر فنی استانداری گلستان نیز در این نشست با قدردانی از گزارش‌های تخصصی دستگاه‌های اجرایی، هواشناسی، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی، بر ضرورت اطلاع‌رسانی گسترده درباره پیش‌بینی‌های جوی و بارندگی‌های پیش‌رو تأکید کرد.

مدیرکل دفتر فنی استانداری گلستان افزود: برگزاری نشست‌های آموزشی با حضور فرمانداران می‌تواند به تبیین بهتر مخاطرات، افزایش هماهنگی میان دستگاه‌ها و ارتقای آمادگی شهرستان‌ها کمک کند تا در زمان وقوع حوادث احتمالی، اقدامات لازم با دقت و سرعت بیشتری انجام شود.

مهرگان‌فر با اشاره به اهمیت اجرای سند سازگاری با کم‌آبی تصریح کرد: اقدامات دستگاه‌های متولی باید به‌صورت مستمر پیگیری و
مستندسازی شود و گزارش عملکرد آن‌ها در جلسات آتی ارائه شود تا ضمن ارزیابی میزان تحقق مصوبات، مستندات لازم برای اعلام عملکرد استان به مراجع ملی فراهم شود.

وی با اشاره به اعتبارات اختصاص‌یافته برای مقابله با تنش آبی خاطرنشان کرد: نیازهای آبرسانی روستاها، به‌ویژه مناطق کم‌برخوردار، باید در اولویت قرار گیرد. تأمین تجهیزات آبرسانی سیار برای روستاهای فاقد امکانات کافی، در کنار بررسی راهکارهای کاهش هدررفت آب و توسعه منابع تأمین، ضروری است تا مشکلات آبرسانی این مناطق کاهش یابد.

مدیرکل دفتر فنی استانداری گلستان همچنین بر استفاده از ظرفیت اعتبارات مرتبط با مدیریت بحران برای اجرای طرح‌های آبخوان‌داری و تغذیه آبخوان‌ها در مناطق مستعد تأکید کرد و گفت: امکان اجرای این طرح‌ها در اراضی و محوطه دستگاه‌های اجرایی نیز باید بررسی شود تا از ظرفیت‌های موجود برای تقویت منابع آب زیرزمینی استفاده شود.

وی در ادامه، اصلاح شیوه بهره‌برداری از اراضی کشاورزی شیب‌دار، به‌ویژه در شهرستان مینودشت را ضروری دانست و افزود: توسعه فعالیت‌هایی همچون زراعت چوب و باغداری متناسب با شرایط این اراضی باید بررسی و در دستور کار جلسات آینده قرار گیرد.

کد خبر: 6866
  تاریخ خبر : 7 آبان 1405
 55
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 25
  • بیشترین بازدید همزمان : 742
  • بازدید امروز : 1,269
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 34,070,214
  • آخرین به روزرسانی : 13 آبان 1405 08:18:57
  • شناسه IP شما : 216.73.216.172

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : گلستان، کیلومتر یک جاده آق قلا، شرکت آب منطقه‌ای گلستان
  • کدپستی : 4913933165
  • تلفن : 01732687436
  • فاکس : 01732687082
  • پست الکترونیکی :
  • پیامک :
  • تلفن گویا :